IMG20240417113928

Elisa

Verantwoordelijke/
ORTHOPEDAGOGE

Elisa (1993) heeft een hart voor diversiteit. Zet haar in een groep mensen met allemaal dezelfde mening, en ze zou deze omgeving snel saai vinden. Ze haalt haar energie uit open gesprekken en leren van mensen die anders zijn dan zijzelf. Die rijke ontmoetingen geven mee vorm aan haar normen en waarden, waardoor haar handelen altijd gekleurd zal zijn door haar hart, principes en kennis. 
Elisa is opgegroeid in de diversiteit op haar jeugdbeweging (een scouts voor kinderen met en zonder handicap). Dat neemt ze mee doorheen de rest van haar leven wanneer ze bewust kiest voor de opleiding orthopedagogiek, en daarna ook in haar job binnen kinderopvang De Egeltjes. Hier ervaarde ze het belang van vroegtijdig inspelen op de noden van kwetsbare gezinnen. In de 6 jaar dienst zag ze het effect dat inspelen op maat voor de allerkleinsten heeft.  
Hoewel de samenwerking met De Egeltjes afliep, bleef de missie nazinderen. Dat en haar hart voor kinderen zorgde ervoor dat ze de keuze maakte om zelf een gelijkaardig project op te starten.  

IMG-20220401-WA0018__01sq

Steven

Organisator/
Admin. verantwoordelijke

Steven (1988) is de man van Elisa. Hij leerde haar kennen door de jeugdbeweging. Steven heeft dus van dezelfde diversiteit mogen genieten in zijn jonge levensjaren.  
In vergelijking met Elisa is Steven de nuchterheid en logica zelve. Hij heeft dan ook een heel andere achtergrond als het aankomt op zijn studies. Zijn master in de elektromechanica zorgt ervoor dat Steven er goed in is om de technische kant van de zaken te zien.  
Zijn achtergrond in het technische, samen met de sociale en diverse achtergrond op de jeugdbeweging maakt dat Steven erg gemotiveerd is om dit sociaal project op te starten.  
Steven wil het verschil kunnen maken voor mensen die dat nodig hebben. Hij is rationeel en rustig en kan op basis van objectieve analyse en eigen onderzoek vaststellen dat een project zoals Maan en Wolf nodig is, en ook zal werken. 

IMG20240409200216

Sybille

ergotherapeute

Sybille (1997) geeft graag iedereen, ondanks extra zorgvraag de kans om te doen in het leven wat ze graag doen. Dit denkbeeld zorgde ervoor dat Sybille koos voor een bachelor in de ergotherapie.

De woorden ‘dat gaat niet’, staan niet in Sybille haar woordenboek en ze zal altijd een (creatieve) manier proberen te zoeken om problemen op te lossen of drempels weg te werken. 

Sybille groeide op met een zus die een beperking heeft. Hierdoor weet ze welke uitdagingen onze maatschappij kan brengen voor mensen met een extra zorgvraag. Ze maakte dankzij haar zus kennis met de AKABE- scouts. Een jeugdbeweging voor kinderen met en zonder beperking. Hier engageert ze zich als leiding en hoofdleiding.

Als ergotherapeut weet ze hoe belangrijk de rol van een goede omgeving is, zeker voor jonge kinderen. Samenwerken met ouders om zo’n liefdevol mogelijke omgeving te creëren waarin hun kind op eigen tempo kan ontwikkelen is een missie waar Sybille hard voor wil werken.

IMG20240409200049

Lynn

Orthopedagoge

Lynn (1992) Houdt ervan om mensen in hun kracht te zetten. Ze is erg sociaal en zorgend van aard.

Aangezien krachtgericht werken een methodiek is die Lynn nauw aan het hart ligt, zal ze ook alles uit de kast halen om dit blijvend toe te passen binnen de werking. Na werkervaring op te doen binnen verschillende doelgroepen, blijft haar passie voor kleine mensjes en hun gezin het grootst. Wat haar erg aanspreekt bij Maan en Wolf is de betrokkenheid van het hele gezin, want opvoeden doe je niet alleen. Ze heeft dan ook veel enthousiasme om de kinderen en hun opvoeders te ondersteunen. Diversiteit heeft Lynn ook altijd geboeid. Nieuwsgierig trok ze er op 18-jarige leeftijd op uit om een jaar lang andere culturen te leren kennen. Hier leerde ze veel bij over taal, denkwijzes, gewoonten…

Na ondergedompeld te zijn in een diversiteitsbad, besluit Lynn om een bachelor in de orthopedagogie te halen. De wereld bekijkt ze met een open blik, positief en als een avontuur. Deze levensleuze neemt ze graag mee op de werkvloer.

Silke

Kindbegeleidster

Meer info over Silke komt binnenkort

Emma

Kindbegeleidster

Meer info over Emma komt binnenkort

sanne2

Sanne

Orthopedagoge

Sanne (2001), besloot na een inspirerende stage tijdens haar opleiding “professionele bachelor orthopedagogie”, bij Maan en Wolf vzw te blijven werken. Haar passie voor positieve verandering, het samenwerken met kinderen en haar betrokkenheid bij vrijwilligerswerk motiveerden haar keuze. Met eigenschappen zoals empathie, leergierigheid, positieve ingesteldheid, teamspeler, gedreven en geduldig staat Sanne in het leven.

Tijdens haar tijd bij Maan en Wolf ontdekte Sanne de kracht van laagdrempelige ondersteuning en de diepgaande impact ervan op gezinnen. Ze gelooft sterk in de unieke behoeften van elk kind en het gezin, en de speciale aandacht die ze daarvoor verdienen.

Sanne volgt momenteel een postgraduaatopleiding genaamd “Perspectiefgericht coachen en begeleiden” om haar vaardigheden te versterken en kijkt ernaar uit deze inzichten toe te passen in haar werk. Dit programma biedt een kader om positieve veranderingswensen te identificeren en concreet te maken in het dagelijkse leven van de mensen waarmee ze samenwerken. Hierbij ligt de nadruk op het zorgvuldig blootleggen van de unieke sterke punten, strategieën en middelen die individuen en teams bezitten, en hoe deze relevant zijn binnen hun specifieke situaties. Ze is trots om deel uit te maken van het team en staat klaar om samen te groeien.